CAT S60 en tålig telefon med värmekamera

Cat S60 är en telefon skapad för att vara tålig, kunna ta alla stötar. Det är tillverkaren Bullitt Group som under Caterpillar namn tagit fram telefonen. Modellens konstruktion med förstärkt ram innebär att den tål att man tappar den från en höjd på 1,8 meter i betong. Med andra ord mobilskal är inte nödvändig för denna lur.

Display är på 4,7 tum och använder en IPS skärm med AHVA (Advanced Hyper Viewing  Angle). Vilket innebär att skärmen inte kan erbjuda svart lika bra som en AMOLED skärm, men erbjuder aningen snabbare skärm med mer kontrast.

Design

Cat har gjort bra val i form av design där man har en metall finish som ger telefonen ren-look samtidig som det skyddar telefonen. Man har lagt till en speciell programmerbar knapp som man själv kan välja funktion på. Med två olika lägen på knappen, antigen kort eller lång tryckning kan man starta igång två olika appar. En startknapp med räfflad finish för start av skärm eller telefon. Även två volymknappar finns. Utöver det finns ytterligare en SOS-knapp dold under en lucka. Även 3.5 ljudkontakt hittar man under ytterligare lucka

Telefonen är vattentålig upp till 5M djup för att den ska bli det finns två fysiska kn

appbrytare, beroende om man ska använda den i upp till 2 M eller 5M djup. Genom valet på djupare, kommer mikrofon och högtalaren täppas till.

 

Värmekamera

En av den funktioner som särskiljer den från andra är att telefon har en inbyggd värmekamera (infraröd strålning mäts). Det är företaget Flir som Cat har samarbetat med. Telefonen har två olika linser på baksidan en vanlig HD (13 M) kamera och IR-kamera. Även en framkamera på 5M.

Värmekamera kan vid test tydligt mäta olika temperaturskillnader. Användbart i situation där man behöver se t.ex. vart kyla eller värme är i ett rum. Vi testade om den kunde se vart kyla smög sig in vid ett fönster en kall vinterdag.  En uppgift den lätt klarade.

Cat har helt klart förstått sin målgrupp, en peson som ofta arbetar eller är i en miljö där man kan tappa telefonen. Vi tänker oss att det är väldigt passande telefon för bland annat de inom byggbranchen. Eller möjligen för den som vandrar mycket i fjällen.

IR-kameran – Värmekameran

Batteri

Kapacitet på 3800MAh, vi testade använda skärmen och kameran under en dag och den klarade sig galant med 30 % batteri kvar till och med.

En fulländad telefon som tål stötar

Cat S60 erbjuder en telefon som är tålig även under vatten. Utöver en fulländad Android telefon som erbjuder en kompakt värmekamera. Några nackdelar vi hittade var att telefonen var möjligen lite tyngre än standard men saker som minneskorts läsare och dubbla simkort höjer värdet på telefon.

Källa: Caterpillar


Eyoale Tadese

Smartphones och hemautomation är min grej. Kontakta mig på epost: eyoale@teknikzon.se.

Publicerat av Eyoale Tadese

Smartphones och hemautomation är min grej. Kontakta mig på epost: eyoale@teknikzon.se.