Stora investerare i Apple vill att företaget ska sänka skärmtittandet bland unga

Det är Jana partners en hedgefond grupp och pensionsfonden California State Teachers’ Retirement System som tillsammans håller aktietillgångar i Apple värt nära $2 miljarder ca 16,5 miljarder SEK som tillsammans har skrivit ett brev till Apple.

I brevet framförts att det finns en social oro att vissa kan vara överanvändande av iPhones. Man poängterar även att Apple kan vara en delav förändring. Där man t.ex. skulle kunna erbjuda föräldrar, mer val eller verktyg hur man använder produkter.

”Som ett av de mest innovativa företagen i historien av teknik kan Apple spela en avgörande roll för att signalera till branschen att uppmärksamhet på hälsa och utveckling av nästa generation kan ge både bra affärer och även vara rätt sak att göra.”

En hänvisning görs även till en studie genomförd av organisationen CMCH (Center on Media and Child Health) och universitet Alberta. Där 67 % av över 2500 lärare som undersöktes besvarade att elever är negativ distraherade av digital teknik. (länk till brevet i sin helhet)

En svensk organisation som just har målet hitta en bra kombination mellan hälsa och teknik är Scriin. Ett startup som vill ge verktyg för att hitta en balans mellan skärmtid och fysisk aktivitet. Skulle möjligen uppköp vara intressant för Apple?

Källa: BBC, Scriin


Eyoale Tadese

Smartphones och hemautomation är min grej. Kontakta mig på e-post: eyoale@teknikzon.se.

Publicerat av Eyoale Tadese

Smartphones och hemautomation är min grej. Kontakta mig på e-post: eyoale@teknikzon.se.